Fietsroutenetwerk

Fietsroutenetwerk

De gemeente Heusden-Zolder bevat twee knooppunten van het fietsroutenetwerk ‘Limburgse Kempen’. Tussen knooppunt 301 en 307 kan je al fietsend kennismaken met het domein ‘Bovy’, de natuurreservaten ‘Terlaemen-Vogelsanck’, het kasteeldomein ‘Meylandt’, de bewandelbare mijnterril en de voormalige mijnsite ‘De Schacht’ waar eetkaffee Den Lavaar gevestigd is. Naast en tussen de oude gebouwen van deze mijnsite is een grote parking en een marktplein aangelegd. Het fietsrouteplan (Limburgse Kempen) is gratis verkrijgbaar in eetkaffe Den Lavaar en in het kantoor van de Dienst voor Toerisme.


Fietsoplaadpunt

Fietsoplaadpunt

Laad je elektrische fiets op tijdens het genot van een heerlijk streekbiertje


Fietsarrangement 'Happen en trappen'

Fietsarrangement 'Happen en trappen'

Happen en trappen staat voor de lekkerste fietsroutes in Nederland en België.
Happen en Trappen combineert fietsen en culinair genieten. Het idee: één fietsroute, verschillende restaurants met een 5 gangen-menu. Een dag vullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt. Deze nieuwe route is een samenwerkingsverband van lokale horecaondernemers, die gezamenlijk een afwisselende route verzorgen in de regio. De route ‘Laveren door het land van 1001 vijvers’, brengt je als fietser door De Wijers, met zijn vele vijvers en de Zonderikbeekvallei. Ze laat je ook het industrieel erfgoed van de koolmijn ontdekken. Via de Vallei van de Mangelbeek, over het oud kolenspoor, kom je aan het Albertkanaal. Na een glimp van het internationale Circuit Zolder en Domein Bovy eindigt men terug in het natuurgebied Terlaemen-Vogelsanck. Een groot deel van de route fiets je over autovrije routes, wat het extra aangenaam maakt. Heusden-Zolder heeft alle troeven voor een afwisselende en gezellige uitstap.

Speciaal arrangement! Prijs: €39,95 p.p.:

  • Koffie en gebak
  • Voorgerecht
  • Soep
  • Hoofdgerecht
  • Nagerecht
  • Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (aan het einde van de dag weer inleveren)
Info en boekingen, klik hier.

Openingsuren

Maandag 11u – 18u
Dinsdag & woensdag 10u – 18u
Donderdag & vrijdag 10u – 23u
Zaterdag 11u – 23u
Zondag 11u – 22u (9u bij brunch)

Over ons

Midden in de mijnstreek, op de oude mijnsite van Zolder, is het eetkaffee “Den Lavaar” gelegen. De mijn werd als laatste kolenproducent in de Benelux in 1992, na een activiteit van 62 jaar gesloten. In één van de vijf nog bestaande gebouwen van de site, die allen de status “monument” kregen, waren in der tijd de douches van de mijnwerkers geplaatst. De kompels konden zich daar omkleden en na hun zware taak een weldoende douche nemen. “Den Lavaar” is afgeleid van het Franse woord ‘lavoir’, wat ‘wassen’ betekent.

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.