Multiculturele markt

Multiculturele markt

Vroeger gebeurde op de tweede en de vierde woensdag van de maand de loonuitbetalingen van de mijnwerkers op dit marktplein. Oorsprinkelijk werd er op deze dagen een groenten en dierenmarkt georganiseerd. De laatste jaren vindt een multicultureel publiek zijn weg naar de markt, dat uitgegroeid is tot een standplaats van een 250-tal marktkramers. Nog steeds zijn de marktdagen op de tweede en de vierde woensdag van elke maand, tussen 13u00 en 17u00 te bezoeken. Het tweede weekend van december wordt deze multiculturele markt uitgebreid met een sfeervolle kerstmarkt.

Openingsuren

Maandag 11u – 18u
Dinsdag & woensdag 10u – 18u
Donderdag & vrijdag 10u – 23u
Zaterdag 11u – 23u
Zondag 11u – 22u (9u bij brunch)

Over ons

Midden in de mijnstreek, op de oude mijnsite van Zolder, is het eetkaffee “Den Lavaar” gelegen. De mijn werd als laatste kolenproducent in de Benelux in 1992, na een activiteit van 62 jaar gesloten. In één van de vijf nog bestaande gebouwen van de site, die allen de status “monument” kregen, waren in der tijd de douches van de mijnwerkers geplaatst. De kompels konden zich daar omkleden en na hun zware taak een weldoende douche nemen. “Den Lavaar” is afgeleid van het Franse woord ‘lavoir’, wat ‘wassen’ betekent.

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.